Στη σημερινή εποχή, εάν είσαι παράνομος, δοξάζεσαι! Είσαι άτιμος; Επαινείσαι! Είσαι μοιχός, κλέφτης, απατεώνας; Εξυμνείσαι!..
Είσαι προδότης; Επιβραβεύεσαι! Περίσσεψε η υποκρισία, η φαυλότητα, το ψεύδος, η υστεροβουλία, η κακοήθεια, η αχρειότητα, η αθλιότητα, η ευτέλεια, η μηδαμινότητα και γενικά κάθε τι που είναι κακό σ’ αυτούς τους ανθρώπους!.

Αν είσαι καλός σε λοιδορούν!.. Αν είσαι πιστός σε ειρωνεύονται!.. Αν μιλάς για αγάπη σε χλευάζουν!. Και το κυριότερο, αν μιλάς για Χριστό σε εχθρεύονται!..

Χριστέ μου!
Τούτες τις μέρες ξέρω πως περνάς τα Άγια Πάθη!.. Κι είναι τόσα πολλά που οι ίδιοι οι Μαθητές Σου κάποια στιγμή θα λιγοψυχήσουν και κάποιος από αυτούς θα σε προδώσει για «τριάκοντα αργύρια»! Στη συνέχεια θα σε μαστιγώσουν και στο τέλος θα σε Σταυρώσουν στο Γολγοθά!
Το ξέρω!.. Είκοσι αιώνες πέρασαν από τότε που σταυρώθηκες και οι άνθρωποι, πέραν εκείνων που πραγματικά σε πίστεψαν και βρήκαν στη ζωή τους την γαλήνη και την προσωπική ευτυχία, πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη δεν θέλησαν να διδαχτούν τίποτα από τα λάθη στα οποία προσπάθησες να τους διορθώσεις!
Περίσσεψε η υποκρισία, η φαυλότητα, το ψεύδος, η υστεροβουλία, η κακοήθεια, η αχρειότητα, η αθλιότητα, η ευτέλεια, η μηδαμινότητα και γενικά κάθε τι που είναι κακό σ’ αυτούς τους ανθρώπους!.
Αν είσαι καλός σε λοιδορούν!.. Αν είσαι πιστός σε ειρωνεύονται!.. Αν μιλάς για αγάπη σε χλευάζουν!. Και το κυριότερο, αν μιλάς για Χριστό σε εχθρεύονται!..
Στη σημερινή εποχή, εάν είσαι παράνομος, δοξάζεσαι! Είσαι άτιμος; Επαινείσαι! Είσαι μοιχός, κλέφτης, απατεώνας; Εξυμνείσαι!.. Είσαι προδότης; Επιβραβεύεσαι!
Το ξέρω!.. Με είχες προϊδεάσει, όταν έλεγες ότι για χάρη σου πολλά θα υποστούν οι πιστοί σου. Και υπέστησαν!.. Δέχθηκαν προπηλακισμούς, ύβρεις, μαστιγώματα, μαρτύρια, θανατώσεις και τόσα άλλα που δεν θέλω να τα αναφέρω!.. Άλλοι στις κατακόμβες, άλλοι στα άγρια θηρία, άλλοι εδώ, άλλοι εκεί, τι να σου λέω τώρα;
Και οι αιώνες κύλησαν αφήνοντας τους ανθρώπους ελεύθερους να κάνουν ό,τι θέλουν. Κι αυτοί, αντί να Σε ευγνωμονούν, πολλές φορές χρησιμοποίησαν το όνομά Σου, χωρίς να φταις, και έγιναν επίορκοι του όρκου που έδωσαν απέναντι στην ίδια την πίστη τους: Σταυροφορίες, Ιερές Εξετάσεις, και τόσα άλλα!.. Μέχρι και στην Αγία Τράπεζα έπαιρναν γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη και τις βίαζαν!..
Τώρα, οι μόνοι «σταυροφόροι» που έμειναν είναι αυτοί, που πραγματικά κρατάνε τον σταυρό σαν φυλακτό ζωής στα κατάβαθα της καρδιάς τους, είναι αυτοί που πιστεύουν στο όνομά Σου!.. Αλλά οι άθεοι και οι πολέμιοι πολλοί!.. Είναι πολλά και τα αργύρια!…Αντίχριστοι, αιρετικοί, υποκριτές, γραμματείς και Φαρισαίοι εμφανίστηκαν ξανά σε όλη τη γη με πακτωλούς χρημάτων προδοσίας!..
Θέλω, λοιπόν, μία χάρη!.. Αν μπορείς, Χριστούλη μου, ξανακατέβα στη γη!.. Ίσως το βλέπεις και Συ από κει πάνω, πόσο χρειαζόμαστε εκ νέου την παρουσία Σου!..
Το ξέρω!. Είναι δύσκολο αυτό που Σου ζητώ!.. Δεν μπορείς για δεύτερη φορά να ξανάρθεις και να υποστείς όλα αυτά τα Μαρτύρια των Αγίων Παθών Σου, μόνο και μόνο διότι εμείς παρακούσαμε τις Εντολές Σου και γίναμε εκ νέου επίορκοι και παράνομοι! Αμαρτωλοί και ασεβείς!.. Δυσεβείς και δόλιοι σαν τον Ιούδα!
Σκέψου, όμως, κάτι: Έχεις φανταστεί τι θα σημάνει για μας τους ανθρώπους μια νέα κάθοδός Σου στη γη, ώστε να δώσεις μία ακόμη ευκαιρία στους αμαρτωλούς για σωτηρία; Τι θα σημάνει μια πραγματική λύτρωση της ψυχής μας;
Αλλά και αν αυτό, για λόγους Θεϊκού Σχεδίου, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, μην αποστρέφεις τουλάχιστον το πρόσωπό Σου από εμάς!.. Το ότι σε πικράναμε, σε αδικήσαμε, σε περιφρονήσαμε, σε βλασφημήσαμε και τόσα άλλα, που κάναμε εις βάρος Σου, σε παρακαλώ, λησμόνησέ τα!
Και μόνο μία, έστω και μία φευγαλέα ματιά Σου, θα ήταν για όλους μας ένα πραγματικό βάλσαμο όχι μόνο στην ψυχή, αλλά και στην καρδιά, που τόσο πολύ πληγώθηκε από την αμαρτία και το δάκρυ!…